Kategorier
Health & Fitness Lifestyle

Hjælp nu

Hjælp nu, hvem?

Det er altid en nobel ting at hjælpe, uanset hvem man hjælper.

Nu bliver vi alle tilbudt at give hjælp til flygtninge i nær områderne. Det er der sikkert mange som vil støtte op om og der vil komme en del millioner kroner i kassen den 20. september.

De som skal hjælpes er familier som denne: 

Alt hvad der kommer ind er godt, ligesom alt hvad der kommer ind til øvrige organdonationer, som er til for at hjælpe, både nu og fremadrettet.

I sidste weekend kunne vi støtte Red Barnet, de hjælper også i Syrien.

Folkekirkens Nødhjælp er også gode til at støtte

UnicefRøde Kors og Læger Uden Grænser er andre gode eksempler på organisationer, som ønsker at hjælpe.

Jeg kan kun tilslutte mig alle disse gode gerninger – men…

Hvad de tilsammen har at bidrage med er småpenge, sammenlignet med hvad der bruges på at sende militær og fly ind over de samme områder for at bekæmpe IS eller ISIS.

Tanken om at få IS til at stoppe deres rædsler mod civile, er jo egentlig gode nok, men sammenlignet med hvilken effekt det har, synes jeg de økonomiske midler kunne være brugt bedre.

Hvis nu det internationale samfund fandt ud af, hvad det egentlig er IS prøver at opnå, kunne vi bruge ressourcer på at fjerne, eller minimere muligheden for at opnå det. Det er jo meget nemt at skrive når jeg nu ikke er en del af de organer, som tager sådanne beslutninger. Jeg er sikker på at der er taget mange aspekter i betragtning, før der sendes fly med bomber ind over de områder, hvor IS operere.

I bund og grund er jeg ikke tilhænger af at bruge militær, det vil jeg ikke lægge skjul på. Deraf har jeg også svært ved at se, hvad effekten har været, i forhold til at minimere IS’ fremfærd.

Jeg har ikke løsningen, men jeg er sikker på at nogle af de organisationer, som hjælper, burde have mere at skulle have sagt, om hvordan verden bedst tilgodeser de humanitære aspekter i at mennesker, som de der rekrutteres til IS, får noget andet at gå op i, end at nedkæmpe landsmænd, regering og al anden modstand.

Jeg tænker bare: Hvis jeg føler mig uretfærdig behandlet og trådt på af de som bestemmer i mit land og er helt nedbrudt socialt. Så er det nemt at overbevise mig om en hvilken som helst sag, der går imod de som undertrykker. Når de (IS), som hjælper mig af men mine undertrykkere, bliver bombet fra luften, bliver hadet bare udvidet til dem (vesten), også.

Kunne der mon gøres noget for at de som støtter IS, kunne komme til at stå inde for en mere demokratis process?

En ting er sikkert; der er brug for hjælp nu

Bare nogle af mine tanker og ønsker omkring løsning af diverse konflikter i denne verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *